Woensdag 17 november 2021

Lieve gasten, vrienden, collega’s en bierliefhebbers.

We hebben de laatste weken veel nagedacht over de Kleine Brouwerij en de kant die we op zouden willen daarmee. We blikken terug en realiseren dat we op een aantal weken na, al twee jaar actief bezig zijn met onze droom. De loop zat totaal niet in het pand waarin we gestart zijn en we hebben er flink aan moeten trekken om alles toonbaar te maken en de sfeer te creëren zoals die nu is. We hebben hier vanuit alle hoeken hulp voor gekregen en dat was ontzettend leuk. Tot ons grote geluk en plezier hadden we een vliegende start op 1 februari 2020, we ervaarden drukte en zagen dat heel erg veel gasten het ontzettend naar de zin hadden bij ons. Met heel veel liefde en plezier draaiden we onze zaak naast onze andere baan. Dat laatste kwam goed uit toen we half maart moesten sluiten, maar na de heropening in juni 2020 besloot Kees om zich volledig op Kleine Brouwerij te gaan focussen. In de eerste gesloten periode kregen we de kans om afhaal & bezorgen te proberen, dit heeft ons enorm geholpen. De tweede sluiting die bijna acht maanden duurde hebben we als veel zwaarder ervaren, al waren er gelukkig ook veel lichtpunten die ons overeind hebben gehouden. Stagiair Quintain bleef ons onvoorwaardelijk steunen, stadswandelingen zorgde voor piekmomenten en ook de bierwinkel was erg nuttig. Niet te vergeten alle familie en vrienden die ons ondersteunde en telkens weer met geweldige ideeën aankwamen, zoals het paaseieren verstoppen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Ondanks dat het open blijven in deze acht maanden op sommige momenten best zwaar was, gaf het ook heel veel plezier en hadden we veel aanspraak van vaste gasten. Na heropening halverwege dit jaar kwamen onze vaste gasten, alweer, allemaal trouw terug en konden we weer verdergaan waar we gebleven waren. Ondertussen wel met de nodige veranderingen, want Lotte had een dikke buik en ineens hadden we Isabella, Lieke, Jinna en ook Gilbert die de gezelligheid in onze zaak moesten verzorgen.

Vanaf de start van Kleine Brouwerij hebben we ons altijd gerealiseerd dat hetgeen wij doen met eten beter zou gaan in een wat grotere locatie en al heel snel groeiden we uit ons jasje. We hebben altijd de droom gehad om uiteindelijk door te groeien naar een nieuwe plek. Gelukkig heeft bijna niemand in het afgelopen jaar gemerkt dat we ook de nodige kopzorgen hebben gehad, de Corona maatregelen hebben alles continu onzeker gemaakt. Door deze continue onzekerheid hebben wij mede besloten om de huur van onze mooie locatie per 1 februari 2022 op te zeggen.

We zijn al een tijd actief bezig om mogelijke nieuwe locaties te bezichtigen en concrete plannen aan het maken voor een Kleine Brouwerij 2.0. Door de maatregelen die vanaf afgelopen weekend gelden heeft ons ondernemersplezier en vertrouwen in het ondernemersklimaat natuurlijk wel een deuk opgelopen. Het blijft een onzekere tijd en deze zoveelste maatregelen hebben nou eenmaal vervelende (financiële) gevolgen. We durven daarom ook niet te garanderen dat we direct kunnen doorgaan op een nieuwe plek. We blijven wel voorzichtig kijken naar een nieuwe plek en we gaan er goed over nadenken over hoe dat dan precies in z’n werk moet gaan. Ondertussen genieten we natuurlijk extra van ons kersverse gezin.

De komende periode gaat er als volgt uitzien: we zijn geopend op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12:30 uur. We gaan ons net als vorig jaar extra richten op eindejaarsgeschenken, zowel online als in onze zaak. Denk aan mooie geschenkverpakkingen, Alkmaarse koffiebonen, bierpakketjes, kerstproducten, zelfgemaakte koekmixen en nog veel meer. We proberen zo veel mogelijk gezellige middagen te organiseren, voornamelijk op zondag. Denk aan live Ierse muziek, de Hollandse meezingmiddag met live muziek, bingo en een pubquiz. We gaan er vervolgens met een knal uit op 31 december!

Na die tijd zijn we er nog af en toe, maar voornamelijk om op te ruimen en schoon te maken. Het leuke nieuws is dat twee ontzettend lieve mensen hun café in Sneek hebben opgegeven om in Alkmaar een nieuwe start te maken. En dat zullen Jeannet en Ferry in februari gaan doen op onze plek. Ze gaan volledig hun eigen ding doen en blijven wel ons bier verkopen, wij kijken er zelf ontzettend naar uit om zelf een keer aan de bar een Gingerbitch te kunnen drinken.

Van het feit dat we (voor nu) gaan stoppen zijn we verdrietig en ook tevreden. We zijn alle vaste gasten ontzettend dankbaar en we gaan jullie missen. En we komen terug, beloofd.

Heel veel liefs,

Kees en Lotte