Onze wekelijks wisselende bierkaart telt 6 bieren van tap en circa 25 speciaal bieren op fles.
We willen daarnaast op korte termijn het aantal tapkranen uitbreiden en daarnaast een bier op keldertemperatuur tappen.
Wij hebben geen menukaart op tafel staan maar vragen je waar je trek in hebt.
Zo kunnen we je bij elke ronde verrassen en altijd op tafel zetten wat aansluit bij het moment.

Kleine Brouwerij bieren van tap:
Kleine Brouwerij Pilsener 5,1% (fris en doordrinkbaar)
Kleine Brouwerij Blond 7,1% (honing, vanille en zacht)
Der Anton Weizen 5,0% (fris, fruitig en banaan).

Wij ontwikkelen deze bieren zelf en laten deze bieren voor ons brouwen per 1000 of 2000 liter.
Leuk om te weten is dat ons vierde bier binnenkort gelanceerd wordt: Kleine Brouwerij Tripel-dry hopped 7,5%.

Brouwerij Astronaut bieren van tap:
Gingerbitch 5,1% (pale ale met verse gember en citrus)
SpaceQuad 9,8% (quadrupel met koffie, chocolade en whiskey)

Brouwerij Astronaut bestaat uit Annemieke, Sjaak, Jasper en Kees.
Zelf ontwikkelen we onze bieren (batches van 30 liter) en we brouwen onze bieren vervolgens samen met de hoofdbrouwer van een andere brouwerij.
Het volgende bier van Brouwerij Astronaut wordt in augustus gebrouwen en is een waanzinnig tropisch blond bier.

Wisseltap:
Mystery beer! Nieuw bij ons op de kaart en blijvend op tap, altijd een verrassing wat
je krijgt. We verklappen je alleen het alcoholpercentage, weet je wat het is? Noteer
het op een bierviltje, aan het eind van het fust belonen we degene die het goed
geraden heeft met een portie bitterballen en een biertje.

Naast bovenstaande bieren sluiten we regelmatig een fust van Brouwerij Zeglis
(Alkmaar) of Sancti Adalberti (Egmond) aan.

Onze visie op eten & drinken
Ondernemers helpen ondernemers.
Onze focus ligt op kwaliteit, eerlijke producten en lokale producten van Alkmaarse ondernemers.
Zo halen wij onze runderpoulet bij Slagerij Eeken, de
kipspiezen komen van poelier Ackermann, noten van de notenkraam en het lokalebier wordt op de fiets aangeleverd.
Ons belangrijkste ingrediënt is aandacht en persoonlijkheid.

Je komt geen willekeurig café binnen, maar je bent te gast bij Lotte en Kees.

De kaart kent altijd vijf voorgerechten die je kunt delen, zoals flammküchen, nacho’s of een plateau met droge ham, worsten en snacks. We hebben daarnaast altijd stoofvlees in eigen bier, kipdijsaté en een burger (v) met truffelsaus. Tussen de hoofdgerechten zit altijd een vegetarische optie en lekkere gekruide frietjes met salade. Ook hebben we elke week een gerecht buiten de kaart om, zo kunnen we je bij elk bezoek verrassen met wat nieuws! Tip: neem een proeverij van voor en hoofdgerechten. In 1,5 – 2 uur tijd zetten wij vrijwel de gehele menukaart op tafel, allemaal in kleine porties. Ga lekker achterover zitten, wij zorgen dat alles op het juiste moment op tafel komt.

We hebben een beperkt aantal zitplaatsen, dus we raden je aan om te reserveren als je met meer dan twee personen wilt komen eten.