Bierkaart

We hebben geen vaste menukaart en hebben elke week wel een paar nieuwe biertjes te proeven. Er ligt ook geen menukaart op tafel staan maar vragen je gewoon waar je trek in hebt, zo kunnen we je bij elke ronde verrassen en altijd op tafel zetten wat aansluit bij het moment! Op tap hebben we enkel eigen bieren en we zorgen dat we minimaal 25 andere soorten bier op fles hebben. Onze eigen bieren kun je vinden onder de volgende twee brouwerijen: Kleine Brouwerij en Brouwerij Astronaut. Lees hierover meer onder De Brouwerij.

Bieren op tap

Wisselend bockbier 6,5 – 7,5% (karamel, gebrande mouten en vol) nieuw
Zeezuiper tripel 8,5% (zeer fruitig, niet bitter) nieuw
Tripel dry-hopped 7,5% (fruitig, mandarijn en bloedsinaasappel)
Blond 7,1% (zacht, vanille & honing)
Spacequad quadrupel 9,8% (koffie, chocolade, whiskey)
Gingerbitch 5,1% (pale ale met verse gember en citrus)
Exslothic 6,4% (tropisch blond, citrus) uitverkocht 
Der Anton Weizen 5,0% (fris, fruitig en banaan) uitverkocht

Vaste brouwerijen op fles

Wij hebben altijd een uitgebreid assortiment van de volgende bevriende brouwerijen in de koelkast staan: Sancti Adalberti (Brouwerij Egmond), Dampegheest (Limmen) en Brouwerij Zeglis (Alkmaar).

Mystery beer

Nieuw bij ons op de kaart en blijvend beschikbaar; mystery beer! Altijd een verrassing wat je krijgt. We verklappen je alleen het alcoholpercentage, weet je wat het is? Noteer het op een bierviltje, aan het eind van het fust of aan het einde van de doos belonen we degene die het goed geraden heeft met een portie bitterballen en een biertje.

Onze visie op eten & drinken

Ondernemers helpen ondernemers. Onze focus ligt op kwaliteit, eerlijke producten en lokale producten van Alkmaarse ondernemers. Zo halen wij onze runderpoulet bij Slagerij Eeken, de kipspiezen komen van poelier Ackermann, noten van de notenkraam en het lokale bier wordt op de fiets aangeleverd. Ons belangrijkste ingrediënt is en blijft aandacht en persoonlijkheid.

Denk je dat jouw lokale product niet mag ontbreken in ons proeflokaal? Kom dan gerust eens langs, buiten de spitsuren en laat je vertegenwoordiger thuis.

Heel erg lekker eten

We serveren veel meer dan snacks, zoals mooie ham, droge worsten, knoflookbrood en flammkuchen-achtige lekkernijen. Onze ‘lekkere dingen plank’ is ieders favoriet! Het aanbod is wisselend en staat op onze krijtborden geschreven.

We hebben een simpele lunchkaart met royale tosti’s en de lekkerste kroketten. 

Op de dinerkaart staat altijd bierstoof (in ons eigen bier), malse kipdijsaté en een truffelburger(v). Bieramisu of Spacequad + iets lekkers ontbreekt natuurlijk ook niet op het menu! 

We hebben een beperkt aantal zitplaatsen, dus we raden je aan om te reserveren als je met meer dan twee personen wilt komen eten.

Nieuw: happas proeverij

Vanaf de herfstvakantie tot einde jaar serveren wij de happas proeverij! Je krijgt allemaal lekkere kleine gerechtjes geserveerd, verdeeld over twee rondes. Het menu bestaat o.a. uit het volgende:

  • Rauwe ham met balsamico stroop
  • Knoflookbrood
  • Hollandse garnalen kroketjes
  • Chorizo kroketjes
  • Empenadas pulled beef
  • Kipdij spies met zoete ketjap en sesam
  • Gehaktballetjes in biersaus
  • Kippenvleugel met spacequad-bbq-saus

Kosten: €23,50 pp.